Swift 4 pro MacOS, iOS, watchOS a tvOS pro MacOS, iOS, watchOS a tvOS

Estimated read time 2 min read

Dnes si představíme jednoduchý programovací jazyk Swift 4, který je určen pro všechny milovníky produktů s nakousnutým jablíčkem v logu.

Swift ve své čtvrté generaci představuje výkonný a intuitivní programovací jazyk, který je určený pro rozhraní MacOS, iOS, watchOS a tvOS. Psaní kódu v tomto jazyce je zábavné, syntaxe je velmi stručná a vše je vysoce expresivní. Swift obsahuje moderní funkce, které si prostě zamilujete. Swift kód je bezpečný podle návrhu, ale produkuje také skvělý software, který je bleskurychlý.

Čtvrtá generace se opírá o ty nejsilnější stránky třetí generace, poskytuje však o něco větší robustnost a stabilitu. Poskytuje skvělou kompabilitu zdrojového kódu s technologií Swift 3. Dále vylepšuje jeho standardní knihovnu a přidává mnoho nových funkcí, jako je například funkce inteligentní cesty karet a serializace. To všechno přichází společně se zkrácenou dobou samotného psaní a se snížením velikosti binárních souborů samotných aplikací.

Právě v něm je velice jednoduchá o čemž se můžete přesvědčit například v prostředí Swift Playgrond, kde budete na imaginárním hřišti vytvářet programy, které se následně budou okamžitě ukazovat. Jediným řádkem kódu můžete vytvářet neskutečné věci. Interaktivní lekce se zabývají koncepty kódování klíčů a dalšími prvky, které se vám v samotném vývoji velice hodí. K dispozici máte dokonce prostředky, které spojují váš výtvor pomocí Bluetooth s drony a roboty, pomocí čehož je můžete ovládat.

Mezi další nové funkce patří:

-Rychlejší a snažší použití Chainů, které si zachovávají správnost Unicodu.
-Inteligentní cesty klíče pro typově bezpečnou, efektivní a rozšiřitelnou hodnotu jednotlivých kláves u Swift 4.
-Vylepšené vytváření a manipulace s typy slovníků a sad.
-Rozšířenou podporu archivace a serializace pro externí formáty jako jsou JSON a Plis.
-Vynucený exkluzivní přístup k paměti.

Další články

Další články autora